• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Сторінка вихователя – методиста "Методична скарбничка"

Вихователь-методист /Files/images/фото2.jpgКатерина Фомінова

Загальний педагогічний стаж: 20 років

Стаж на посаді: 3 роки

Освіта:

Мелітопельський державний педагогічний університет ім.Богдана Хмельницького, 2002
має повну вищу педагогічну освіту за спеціальністю "Педагогіка і методика середньої освіти. Українська мова і література"

Кваліфікаційна категорія:"спеціаліст вищої категорії"

Педагогічне звання: "старший вихователь"

/Files/images/0-02-0a-54bb847b2ff98cab51d9b15482013d6634f0da36541c3e82a4ce1b8a97a7ac95_bc0335fa6dcc564e.jpg

На 3 курсі університету почала працювати вчителем у школі.

У 2005р. привела свого первістка - донечку Тамілу до садочка, де і працювала вихователем 17 роківю. За цей час досягла високого професіоналізму в роботі, зарекомендувала себе як відповідальний, досвідчений педагог. З 2020 р.почала працювати вихователем-методистом. Добре володіє інноваційними освітніми методиками і технологіями, активно використовує і поширює їх у професійному середовищі. Вміє реалізувати оригінальні інноваційні ідеї, застосовує нестандартні форми в навчально-методичній роботі, вносить пропозиції щодо вдосконалення навчально-виховного процесу в дошкільному навчальному закладі. Розробляє та проводить протягом навчального року семінари, консультації, педагогічні ради, творчі та педагогічні години.

Фомінова К.В. взяла участь у навчальному семінарі-тренінгу «Теорія і методика освіти для сталого розвитку»,має відповідні сертифікати.

Катерина Володимирівна працює над творчою роботою «Розвиток моторики у дітей дошкільного віку із порушеннями мовлення», куди включила також і розробки авторських занять та дидактичних ігор для дошкільників. Має розробки власних мультимедійних ігор та презентацій. Веде та наповнює сайт дошкільного навчального закладу, допомагає в роботі педагогам, є членом творчої групи ДНЗ.

Фомінова К.В. працює у тісній взаємодії із сім'ями вихованців, проводить дистанційні консультації та спільні виховні заходи для батьків.

Пунктуальний, відповідальний, цілеспрямований, послідовний, досконалий педагог, професійно компетентний. До своїх обов’язків ставиться надзвичайно сумлінно, постійно підвищує свій професійний рівень.

Педагогічна діяльність вихователя-методиста немов мозаїка, де кожен день складається з шматочків і його необхідно вибудувати в єдине ціле. Робота моя творча, хоча копітка і складна. Не завжди частинки людських поглядів, взаємин збігаються. Іноді доводиться перекладати заново. Кожен педагог – це особистість. І так хочеться, щоб кожний з них досяг певних висот у своїй професійній діяльності. Часто замислююся, чи завжди я дію правильно, чи можу розібратися в ситуації, зрозуміти людину. Слава Богу, поруч зі мною завжди моя наставниця, істинний педагог – Парфеса Алла Степанівна. Багато хороших людей оточують мене по життю, але особливі слова подяки хочеться висловити саме їй!

Не питайте мене, будь ласка, чому я вирішила працювати в дитячому садку. Поклавши руку на серце, скажу чесно, що вже і не згадаю своїх первинних мотивів. А зараз... Відчиняючи хвіртку свого садочка бачу рідні стіни, які зігрівають мене вже багато років, вікна груп, підморгують мені мерехтливими вогнями. Тротуар з білястими бордюрчиками сам веде мене до дверей дитячого садка, який багато років тому одним поворотом дверної ручки відкрив переді мною новий життєвий поворот! Мій дитячий садок – це джерело енергії та натхнення, це переплетення казки з реальністю, це щедрий відблиск сонячних душ справжніх педагогів. Все добре і світле, переплелось і злилося в одне ціле під назвою «Мій дитячий садок!».Я безмежно люблю свою роботу. Щиро, з повагою і любов'ю ставлюся до своїх колег і вірю, що у моєї професії велике майбутнє. Як стверджував великий Я. А. Каменський: «Наша професія найкраща, як ніяка інша під сонцем».

Кiлькiсть переглядiв: 0